+359 2973 36 68; +359 885 892 000

 

В продължение на стотици години, в оралната и писмена история, се говори за терапевтичните добродетели на полагането на затоплени гладки камъни при болки в тялото. С течение на времето простата практика се е превърнала в изкуство, чийто любим камък е оформен от базалт, който се добива от лава. Камъните предават топлина в болящите и уморени мускули, като носят облекчение и намаляват стреса.

Терапията Hot Stone (хот стоун) води до успокоение и релаксация на тялото и ума, помага ви в прехода към една по- обширна и по- здравословна перспектива, не само за вас самите, но и за тези, с които влизате в контакт. Горещите камъни излъчват своята топлина дори до центъра на сърцето ви, докосвайки вашето състрадание и подхранвайки любовта ви към вас самите.

Hot Stone (хот стоун) техники

Когато внимателно загретите камъните, а понякога и скъпоценните камъни ползвани в масажа, са поставени върху кожата на клиента, тогава прехвърлянето на топлината се фокусира върху мястото на болката. Сертифициран и добре обучен масажист поставя топлите камъни в дланите на ръцете си, за да масажира гърба, врата и мускулите на ръцете и краката, с цел да раздвижи циркулацията на кръвта. Масажистът използва тази техника, за да направи нежен релаксиращ масаж. Допълнителна част от Hot Stone (хот стоун) терапията е да остави топлите камъни определено дълго време на стратегически места по тялото.

Облекчението на болката и насладата от масажа може да бъде пресъздадена и у дома с приятели или любим човек, но извършен от сертифициран спа терапевт ще доведе не само до по- големи ползи, но и до всички допълнителни етапи на безопасност. Важността камъните да бъдат правилно загрети не е за подценяване. Също така не е само топлината, а и замърсяването на горещите камъните, които имат нужда от специални грижи и почистване. Също така трябва да бъдат редовно зареждани енергийно, за да бъде ефектът още по- подсилен.

Камъните за Hot Stone (Хот стоун) терапия

Не всички камъни са подходящи за този масаж! Базалтовите за са предпочитане, тъй като имат уникалната способност да задържат топлината за по- дълъг период от време, отколкото всеки друг вид камък. Това е така защото природният базалт има високо съдържание на желязо и магнезий.

Когато искате да релаксирате и да се отпуснете в спокойна обстановка, далеч от безумната тълпа, процедурите в спа център са най- доброто решение. Днес спа центровете ви предлагат огромно разнообразие от възможности за избор, които могат напълно да ви объркат. Спа центровете сега предлагат процедури за красота, медицински процедури и терапии съобразени с начина ви на живот. Спа почивките ви дават възможност да прекарате дни в спа комплекса и да се насладите на многобройните услуги, докато спа центровете са типични за тези, които работят дълги часове и се стремят да намерят спокойствие, без да се налага да напускат града си. Всички спа центрове предлагат терапии за лице, масажи и други терапии за тяло. Те не са денонощни, което означава, че не предлагат места за настаняване. Намирането на най- добрият за вас спа център е предизвикателна задача, но няма да имате проблем ако следвате дадените насоки:

Четете отзивите за спа терапиите преди да направите своя избор.

При избора на спа център се водете от препоръки и препращане от ваши приятели, семейство и колеги.

Не забравяйте да проверите какво всъщност предлагат спа центровете, вместо да ги преценявате по цените, които са обявили. Проверете дали наемат лицензирани терапевти за прилагането на различните лечебни терапии, дали поддържат хигиенни условия и какво казват клиентите за услугите им.

Услуги, които се предлагат в спа център

Различни видове масажи, различни по цена и времетраене.

Терапиите за лице за двата пола са популярни в списъка с процедури на спа центъра

Репингите и пилингите са едновременно полезни и релаксиращи за вашето тяло и ум

Спа центровете предоставя педикюр и маникюр, кола маска и други спа процедури за красота

Много центрове предлагат пакетни оферти, чрез които можете да се насладите на всички услуги, без да се налага да плащат пълната цена за всяка индивидуална процедура

За сватбени тържества процедурите в спа център са много популярни, защото цялата група може да се наслади на глезене и релаксиращи процедури.

Напоследък всички спа центрове са със самостоятелни помещения за всяка процедура и разполагат с професионалисти, които да се погрижат за вашите нужди

Когато чуете „спа център” първото нещо, което ви идва на ум е почивка, но следващото нещо което ви безпокои е цената, която трябва да платите за нея. При нас можете да получите качествени услуги, приятна и релаксираща обстановка на достъпни цени.

В аромaмасажът се ползват етерични масла, за които се смята че имат лечебни свойства. Тези масла са концентрирани есенции взети от цветя, плодове , семена, листа и кора на някои растения. Има около 400 етерични масла, но само около 40 обикновено се използват в ароматерапията. Терапевтите вярват, че ароматерапията може да повиши благосъстоянието, да облекчи стреса и да ви помогне да освежите тялото си. В аромамасажа етеричните масла се смесват с базови масла като сладък бадем, кайсиеви ядки, или масло от гроздови семена. Релаксиращия аромамасаж, например, може да е с аромат на лавандула или бергамот, докато масаж за болки в мускулите да включва мента и евкалипт. Преди първиет ви аромамасаж, терапевтът ще направи консултация с вас, за да научи повече за желания резултат. Може да попита за текущото състояние на работния ви живот, личния ви живот, физическо здраве и психическо състояние, за да научи повече за това което ви трябва.

Аромамасаж - действие

Има няколко теории, които обясняват как работи ароматерапията. Първата е, че директно усвоявате маслата през кожата в кръвоносната система. Маслата минат през тялото ви и имат ефект върху определен орган или функция на тялото.

Класическият аромамасаж е алтернативна терапевтична техника, която съчетава натуралните терапевтични свойства на етеричните масла и лечебната сила на масажа. Аромамасаж се прави на голо, но терапевтът ще излезе от стаята, за да можете да се съблечете на спокойствие. Атомомасажът има не само мощни физически, емоционални и психически ефекти, но също така е великолепно релаксиращо и възстановяващо средство. Ползите от ароматерапията влиаят на широк спектър от здравословните състояния на нервната, кръвоносната, лимфната, имунната и мускулната системи. Ароматерапията е приятен метод за ментално прочистване, релаксация и облекчаване на стреса и главоболието.

Какво мога да очаквам по време на аромамасаж?
След консултация, едно или повече етерични масла се избират, съгласно вашите нужди, и се смесват с масажно масло.
Финният аромат на етеричните масла изпълват въздуха около вас по време на масажа.

Ползите от аромамасаж на цяло тяло:
Релаксира, балансира и хармонизира тялото
Намалява стреса
Укрепва цялото тяло и поддържа собствените му лечебни процеси
Укрепва имунната система, за да се бори с инфекциите.

Представяме ви най-търсената за 2019 г - HIFU процедура.

Неоперативен лифтинг за лице и тяло с Хайфу технология. Видим, бърз и дълготраен резултат, заместител на мезоконците. Мощно действие без възстановителен период. Ултразвуковите вълни достигат SMAS слоя на подкожието и стимулират структурите, сами да възстановят накъсаните колагенови нишки.

Дали е подходящ за всяка възраст и всяка кожа? Не!

За постигнето на оптимален резултат е необходима предварителна консултация за уточняване коя структура или слой от кожата е засегната и дали това ще бъде правилния подход конкретно за нея.

Препоръката ми е да не се ползва преди 35 годишна възраст,когато става въпрос за лицева част,освен в случаи на рязко понижаване на теглото или структурно наличие на двойна брадичка.

Относно въздействието върху различни зони от тялото, отпада възрастовата граница ,тъй,като там много по-често и в ранна възраст се наблюдава промяна в теглото и съответно накъсване на колагеновите и еластинови нишки.

Оптимално решение в забързаното и динамично ежедневие е и протокола за честотата на извършване на терапията - веднъж на три месеца!!!

Не се налага промяна в работния и ежедневен ритъм,за спазване на време за последователен брой процедури,които са неизбежни при предходните възможности на технологиите за подмладяване на кожата.

Противопоказанията са: отворени рани по кожата, кистоидно акне, метални импланти в зоната на обработване, бременност и кърмене, антикоагулантна, стероидна или имуносупресивна терапия. При пациенти със зъбни импланти е необходимо поставяне на изолация между импланта и зъбите.

Няма ограничение спрямо сезона и температурните амплитуди на въздуха - пролет, лято, есен зима - на расположение сме за въпроси от всяко естество.

Историците не знаят кога точно хората са започнали да се къпят в закрити помещения. Но ние знаем, че османските турци са наследили концепцията на римската баня - архитектурата и традицията, както е съществувала в Мала Азия. Те я адаптират към турския вкус, и я наричат "турска баня." Въпреки, че модерните турци взимат душ вкъщи, общественият хамам все още е важна част от културата, тя е колкото място за почистване, толкова и място за релакс.

Какво да очаквате?
Женските и мъжките секции са разделени в традиционните хамами. Но за ритуала по къпането са сходни между половете. Изживяването в хамама е в това да оставиш себе си в ръцете на твоя теляк, съответно мъж или жена, който води посетителите през постепенно затоплящите се части на банята.

Има няколко различни услуги, които се предлагат в повечето хамами, и трябва да ги изберете в началото. Традиционна турска баня включва 45 минути процедури: традиционно търкане на тялото с тъкана кесия известен като кесе, пяна, измиване и масаж.

Какво да облека?
Служителите обикновено предоставят на посетителите пещимал, тънка памучна кърпа, да се увият и обикновена кърпа, за след къпане. Няма проблем да си вземете бански или бикини, но за истинско изживяване на турска баня е по- добре да сте голи.

Какво се случва вътре?
След като сте готови, служител на банята ще ви отведе в топлата част. Тук можете да се отпуснете и да се изпотите. След това идва търкането, което се извършва от служителя. Легнете и се отпуснете, и оставете него или нея да изтърка всеки сантиметър от тялото ви с кесе. Веднъж почистен, заемете мястото си на топлата мраморна плоча нарича gobektasi, докато служителят е готов с дантелена, напълнена с пяна кърпа за сапунена масаж.

След това подмладяващо изживяване, останете в хамама и релаксирайте. Горещата плоча на историческата турска баня е най-впечатляващата част: Топлината и бледо осветената пара създават едно духовно чувство.

Преди да си тръгнете
Връщайки се в студената част, много хамами ще ви предложат чаша шербет, Османски тип сок или чаша турски чай. Идеята тук е да прекарате няколко минути, позволявайки на тялото ви да се върне към обичайната си температура.