+359 2973 36 68; +359 885 892 000

 

В продължение на стотици години, в оралната и писмена история, се говори за терапевтичните добродетели на полагането на затоплени гладки камъни при болки в тялото. С течение на времето простата практика се е превърнала в изкуство, чийто любим камък е оформен от базалт, който се добива от лава. Камъните предават топлина в болящите и уморени мускули, като носят облекчение и намаляват стреса.

Терапията Hot Stone (хот стоун) води до успокоение и релаксация на тялото и ума, помага ви в прехода към една по- обширна и по- здравословна перспектива, не само за вас самите, но и за тези, с които влизате в контакт. Горещите камъни излъчват своята топлина дори до центъра на сърцето ви, докосвайки вашето състрадание и подхранвайки любовта ви към вас самите.

Hot Stone (хот стоун) техники

Когато внимателно загретите камъните, а понякога и скъпоценните камъни ползвани в масажа, са поставени върху кожата на клиента, тогава прехвърлянето на топлината се фокусира върху мястото на болката. Сертифициран и добре обучен масажист поставя топлите камъни в дланите на ръцете си, за да масажира гърба, врата и мускулите на ръцете и краката, с цел да раздвижи циркулацията на кръвта. Масажистът използва тази техника, за да направи нежен релаксиращ масаж. Допълнителна част от Hot Stone (хот стоун) терапията е да остави топлите камъни определено дълго време на стратегически места по тялото.

Облекчението на болката и насладата от масажа може да бъде пресъздадена и у дома с приятели или любим човек, но извършен от сертифициран спа терапевт ще доведе не само до по- големи ползи, но и до всички допълнителни етапи на безопасност. Важността камъните да бъдат правилно загрети не е за подценяване. Също така не е само топлината, а и замърсяването на горещите камъните, които имат нужда от специални грижи и почистване. Също така трябва да бъдат редовно зареждани енергийно, за да бъде ефектът още по- подсилен.

Камъните за Hot Stone (Хот стоун) терапия

Не всички камъни са подходящи за този масаж! Базалтовите за са предпочитане, тъй като имат уникалната способност да задържат топлината за по- дълъг период от време, отколкото всеки друг вид камък. Това е така защото природният базалт има високо съдържание на желязо и магнезий.