+359 2973 36 68; +359 885 892 000

В аромaмасажът се ползват етерични масла, за които се смята че имат лечебни свойства. Тези масла са концентрирани есенции взети от цветя, плодове , семена, листа и кора на някои растения. Има около 400 етерични масла, но само около 40 обикновено се използват в ароматерапията. Терапевтите вярват, че ароматерапията може да повиши благосъстоянието, да облекчи стреса и да ви помогне да освежите тялото си. В аромамасажа етеричните масла се смесват с базови масла като сладък бадем, кайсиеви ядки, или масло от гроздови семена. Релаксиращия аромамасаж, например, може да е с аромат на лавандула или бергамот, докато масаж за болки в мускулите да включва мента и евкалипт. Преди първиет ви аромамасаж, терапевтът ще направи консултация с вас, за да научи повече за желания резултат. Може да попита за текущото състояние на работния ви живот, личния ви живот, физическо здраве и психическо състояние, за да научи повече за това което ви трябва.

Аромамасаж - действие

Има няколко теории, които обясняват как работи ароматерапията. Първата е, че директно усвоявате маслата през кожата в кръвоносната система. Маслата минат през тялото ви и имат ефект върху определен орган или функция на тялото.

Класическият аромамасаж е алтернативна терапевтична техника, която съчетава натуралните терапевтични свойства на етеричните масла и лечебната сила на масажа. Аромамасаж се прави на голо, но терапевтът ще излезе от стаята, за да можете да се съблечете на спокойствие. Атомомасажът има не само мощни физически, емоционални и психически ефекти, но също така е великолепно релаксиращо и възстановяващо средство. Ползите от ароматерапията влиаят на широк спектър от здравословните състояния на нервната, кръвоносната, лимфната, имунната и мускулната системи. Ароматерапията е приятен метод за ментално прочистване, релаксация и облекчаване на стреса и главоболието.

Какво мога да очаквам по време на аромамасаж?
След консултация, едно или повече етерични масла се избират, съгласно вашите нужди, и се смесват с масажно масло.
Финният аромат на етеричните масла изпълват въздуха около вас по време на масажа.

Ползите от аромамасаж на цяло тяло:
Релаксира, балансира и хармонизира тялото
Намалява стреса
Укрепва цялото тяло и поддържа собствените му лечебни процеси
Укрепва имунната система, за да се бори с инфекциите.